S-au încheiat cele mai mari manevre militare din acest an ale NATO în Marea Neagră, conduse de Marina Română

  • 12 Mai 2018 15:14
S-au încheiat cele mai mari manevre militare din acest an ale NATO în Marea Neagră, conduse de Marina Română

S-au încheiat cele mai mari manevre militare NATO de pe flancul sud-estic al Alianței, din acest an în Marea Neagră, iar navele au revenit în portul Constanța. A fost, în același timp cel mai mare exercițiu planificat și condus de Forțele Navale Române.

La operațiuni au participat 21 de nave militare, un submarin, 10 aeronave de luptă și peste 2.300 de militari români, americani, britanici, bulgari, greci, spanioli, turci și ucraineni.

Forțele Navale Române au participat cu opt nave militare, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri.

Forțele Aeriene au asigurat secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG-21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre au participat cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești".

Fregata românească "Regele Ferdinand" va ridica ancora, din nou, astăzi, pentru a continua misiunea de patrulare în Marea Neagră, alături de nave din Marea Britanie, Turcia, Bulgaria și Spania, transmite Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău