Șase judocani vor apăra culorile sportive ale R.Moldova la Campionatul European din acest an la Tel-Aviv

  • 26 Aprilie 2018 11:50
Șase judocani vor apăra culorile sportive ale R.Moldova la Campionatul European din acest an la Tel-Aviv

Șase judocani vor apăra culorile sportive ale Republicii Moldova la Campionatul European din anul curent, care-și va lua startul astăzi la Tel-Aviv (Israel), transmite MOLDPRES.

Din componența lotului național fac parte Denis Vieru, Vadim Bunescu, Ion Nacu, Iulian Pieaticovschi, Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă. Solicitat să comenteze șansele lor de a obține medalii, campionul european și mondial de veterani Viorel Marinescu  a declarat că mult va conta tragerea la sorți.

„Să vedem, în primul rând, dacă sorții le vor fi favorabili”, a opinat el.

Astăzi, 26 aprilie, Denis Vieru și Vadim Bunescu se vor întâlni în runda inaugurală a Europenelor cu Nijat Shikhalzada (Azerbaidjan), respectiv, Daniel Jean (Franța). Ambii concurează la categoria de greutate până la 66 de kilograme.

Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe.

Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997).

Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris).

Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău