Salonul Internațional de Carte Bookfest, la a treia ediție în Chișinău: un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

  • 29 August 2018 19:25
Salonul Internațional de Carte Bookfest, la a treia ediție în Chișinău: un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

Salonul Internațional de Carte Bookfest și-a deschis porțile astăzi la Chișinău și se va desfășura până pe 2 septembrie, la Centrul Expozițional Moldexpo. Peste 50 de mii de cărți sunt aduse de cele mai importante edituri din România și Republica Moldova. Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri și cărții de limbă română de pe ambele maluri ale Prutului.

Salonul Internațional de carte Bookfest se află la cea de-a treia ediție și este dedicat, potrivit organizatorilor, Centenarului Marii Uniri și cărților scrise în limba română.

Președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova, Gheorghe Prini:

„Nimic mai simbolic, dar și mai profund nu poate fi, decât acest festin al cărții în anul Centenarului, care reunește cele mai importante edituri de pe ambele maluri ale Prutului”.

Bookfest-ul are loc și în contextul Zilei Limbii Române, marcată atât în Republica Moldova, cât și România, a amintit secretarul de Stat pentru Românii de Pretutindeni de la București, Veaceslav Șaramet.

„Să nu uităm că în această perioadă, în care are loc Bookfest, este și Ziua Limbii Române, care este sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului, atât în Republica Moldova, cât și, de nu foarte mult timp, în România. Este un moment important și datorită acestui an cu o însemnătate istorică deosebită – Anul Centenar”.

În primele ore de la deschiderea târgului de carte am întâlnit mai mulți părinți alături de copii lor, precum și tineri pasionați de lectură, în căutarea unor cărți pe care în mod obișnuit nu le găsesc în librăriile din Republica Moldova.

„Vedem lucruri interesante, cărți mai noi, pe care le vedem prima oară. Căutăm cărți despre dezvoltarea spirituală a copiilor și tot ce este legat de jocuri educaționale, intelectuale, spune una dintre vizitatoarele târgului”, spune unul dintre vizitatori.

„Am văzut foarte multe cărți interesante și care mi-au captat atenția. Majoritatea sunt despre magie și din domeniul ficțiunii”, mărturisește o tânără cititoare.

Editurile din România au venit cu o diversitate de cărți, inclusiv dedicate Centenarului Marii Uniri, precum și cu reduceri considerabile pentru publicul de la Chișinău, pornind de la 20-40, până la 80 la sută în unele cazuri.

„Se cumpără mai puțin decât în România, cu toate că noi, editurile, oferim un rabat mai mare decât oferim la târgurile din România.
- Ați adus ceva special în legătură cu Anul Centenarului?
Avem: ”România în Primul Război Mondial”, ”Amintiri despre Regele Carol I”, ”Regina Maria” și ”Bunul nostru Rege Ferdinand”, spune reprezentanta unei edituri.

„Suntem prima oară la Chișinău, la Bookfest. Suntem specializați pe jocuri de logică și pentru mici, și pentru mari. Lumea are ocazia să le testeze, să se joace”, explică reprezentantul altei edituri din România.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău poate fi vizitat zilnic între ora 10.00 și ora 20.00. Intrarea este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău