Rusia | Un bombardier strategic s-a prăbușit la aterizare; doi morți

  • 22 Ianuarie 2019 15:28
Rusia | Un bombardier strategic s-a prăbușit la aterizare; doi morți

Un bombardier strategic rus Tupolev Tu-22M s-a prăbușit marți, 22 ianuarie, la aterizare în apropiere de Murmansk (nord), provocând moartea a doi membri ai echipajului și rănirea altor doi, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

„Pe 22 ianuarie 2019, în regiunea Murmansk, după un zbor de antrenament avionul Tu-22M3 a avut o aterizare complicată din cauza unor puternice căderi de zăpadă (...) A fost distrus", a indicat armata rusă, citată de agențiile de presă.

Armata a precizat că "doi membri ai echipajului au murit" și alți doi "au primit la fața locului asistența medicală necesară".

Tupolev Tu-22M este un bombardier strategic de concepție sovietică în care există spațiu pentru patru piloți și membri ai echipajului. El poate atinge viteze de peste 2.000 km/h și a fost utilizat în mai multe rânduri de Rusia pentru a efectua lovituri aeriene în Siria în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad.

Aviația rusă traversează o serie neagră, după ce două avioane de vânătoare Su-34 au intrat în coliziune vineri în cursul unor manevre în Extremul Orient rus, deasupra Mării Japoniei, provocând moartea a doi piloți și rănirea unui al treilea, în timp ce un alt pilot este în continuare dat dispărut.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău