Rusia împânzește Crimeea cu rachete mobile sol-aer S-400 Triumf

  • 21 Septembrie 2018 18:25
Rusia împânzește Crimeea cu rachete mobile sol-aer S-400 Triumf

Rusia a desfășurat în Crimeea un al treilea divizion - subunitate - de rachete mobile sol-aer S-400, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră (cu baza la Sevastopol), Aleksei Rulev, citat de agenția de presă TASS.

Noua subunitate de rachete sol-aer S-400 Triumf a fost instalată în Evpatoria, pe coasta vestică a Crimeei, permițându-i să monitorizeze zona de vest a Mării Negre, pe o rază de 600 km, acest sistem având o rază de interceptare a țintelor aeriene de 400 de km la o înălțime de până la 30 de km.

Potrivit presei, Rusia va putea astfel monitoriza zona dintre Bosfor și Odesa și părți din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova și Ucraina.

O sursă din cadrul complexului militar-industrial rus a declarat vineri pentru RIA Novosti că un al patrulea divizion va fi desfășurat în curând în Crimeea, în apropiere de localitatea Djankoe.

'Toate regimentele de S-400 de la Eupatoria, Sevastopol, Feodosia și Djankoe vor fi acoperite de rachete sol-aer "Panțîr-1S" cu rază scurtă de acțiune. Obiectivul principal al acestor unități vizează respingerea unui atac masiv aerian la o distanță de până la 400 de kilometri de peninsulă', a indicat sursa citată de RIA Novosti.

S-400 este destinat interceptării la mare distanță a rachetelor balistice și de croazieră, a bombardierelor strategice și a altor tipuri de avioane, dar și atacării țintelor terestre.

Prima subunitate de S-400 a fost instalată în ianuarie 2017 în Feodosia, iar a doua a intrat în serviciu în ianuarie 2018 la Sevastopol. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău