Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor sărbători la Iași Unirea Principatelor

  • 22 Ianuarie 2019 09:47
Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor sărbători la Iași Unirea Principatelor

Unioniștii din România și Republica Moldova au anunțat, marți, că se vor întâlni la Iași pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Acțiunea 2012 va sărbători Mica Unire în cadrul manifestărilor oficiale dedicate evenimentului, din Piața Unirii, iar în cursul după amiezii va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iași.

"Steagurile tricolore uriașe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naționale și cântecele patriotice vor reprezenta contribuția unioniștilor la marcarea zilei de 24 ianuarie în piața centrală din Iași", se menționează într-un comunicat de presă remis de Acțiunea 2012.

După încheierea manifestărilor oficiale, participanții se vor reuni la primărie pentru a discuta despre realizările din Anul Centenar, pentru a alege structura executivă a Acțiunii 2012 și pentru a anunța calendarul campaniilor și evenimentelor care se vor desfășura pe parcursul anului 2019, în sensul Reunirii.

"În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România 's-a născut' la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noștri din toată țara, primari care au adoptat Declarații de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marșul Centenarului, pe cei care au fost implicați în campania '1 Milion pentru Unire', dar și pe aceia care împărtășesc același ideal și vor să ni se alăture", a declarat vicepreședinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Ștefan Lupu, citat în comunicatul de presă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău