Logo
Prima pagină

Externe

România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

17 Mai 18:48

România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne de bovine, ovine şi pasăre, dar şi de lucernă şi furaje prelucrate, în condiţiile în care, până în prezent, au fost agreate de către cele două părţi certificatele sanitare veterinare pentru exportul de bovine şi ovine.


România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne


Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA0, remis AGERPRES, preşedintele instituţiei, Geronimo Brănescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesaţi de domeniul agroalimentar.

Oamenii de afaceri saudiţi au venit în România pentru a stabili relaţii comerciale cu operatori economici din sectorul creşterii animalelor (bovine şi ovine).

ANSVSA a iniţiat demersurile pentru deschiderea exportului de animale şi produse de origine animală către Arabia Saudită la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, când, o delegaţie condusă de preşedintele Autorităţii s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor, Mediului şi Agriculturii, ai Autorităţii pentru Alimente şi Medicamente, dar şi cu vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi reprezentanţi ai oamenilor de afaceri interesaţi de domeniul agroalimentar.

Ca urmare a celor agreate, în luna septembrie, o delegaţie de experţi saudiţi a derulat o misiune de evaluare a activităţii serviciilor veterinare din România în domeniul supravegherii şi controlului bolilor la rumegătoare, precum şi a condiţiilor de bunăstare şi biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine şi caprine. 

La şedinţa finală de evaluare a rezultatelor misiunii s-a concluzionat de către partea saudită că România întruneşte condiţiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea şi biosecuritatea din exploataţiile comerciale şi centrele de colectare animale vii, pentru demararea activităţilor comerciale de export de rumegătoare din România în Regatul Arabiei Saudite.

În paralel, au continuat discuţiile tehnice între instituţiile omoloage asupra propunerilor de certificate sanitare veterinare, în vederea stabilirii condiţiilor sanitare veterinare pentru exportul din România în Arabia Saudită. 

Sursa: Agerpres

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: