România înregistrează cel mai bun rezultat agricol din istorie, potrivit unui studiu

  • 30 Octombrie 2018 16:45
România înregistrează cel mai bun rezultat agricol din istorie, potrivit unui studiu

România înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie, cu producții record de grâu și porumb care plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde de euro, afirmă un studiu KeysFin, potrivit Mediafax.

Datele Ministerului Agriculturii de la Bucure;ti arată că producția de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone față de anul trecut, depășind 10 milioane de tone, iar cea de porumb ar urma să se situeze între 14,5 și 15 milioane tone, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cât va recolta Franța. În aceste condiții România va deveni, conform estimărilor Asociației Generale a Producătorilor de Porumb (AGPM), cel mai mare producător european de porumb. 

Performanța din sectorul agricol se datorează investițiilor majore din acest sector. „S-au făcut investiții semnificative în optimizarea fluxurilor de producție, de la folosirea unor semințe performante la eficientizarea și modernizarea lucrărilor de întreținere a culturilor și recoltare mecanizată, inclusiv prin monitorizarea prin satelit. Din multe puncte de vedere, agricultura românească a făcut pași uriași spre modernizare, iar efectele se văd în recoltele tot mai mari, de la an la an”, afirmă analiștii KeysFin.

În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.

Sursa. Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău