R.Moldova, Georgia și Ucraina au un numitor comun - Rusia și politica sa agresivă de menținere a conflictelor ca instrument de influență

  • 13 Noiembrie 2018 13:55
R.Moldova, Georgia și Ucraina au un numitor comun - Rusia și politica sa agresivă de menținere a  conflictelor ca instrument de influență

Reprezentanții pentru probleme de reintegrare ai R. Moldova, Georgiei și Ucrainei s-au întâlnit la Chișinău pentru a discuta politicile de integrare și problemele de securitate cu care se confruntă cu cele trei țări.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic, ministrul de stat pentru reconciliere și egalitate civică al Georgiei, Ketevan Tsikhelashvili, și ministrul pe problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernâș, au lansat o platformă trilaterală de discuții și au analizat modul de realizare a politicilor de reintegrare. Reprezentanții celor trei state au convenit să discute despre drepturile omului, probleme de securitate și apărare și să facă schimb de  experiență și expertiză.  

Ministrul de stat pentru reconciliere și egalitate civică al Georgiei, Ketevan Tsikhelashvili, a reiterat într-o declarație de presă la Chișinău suportul pentru integritatea teritorială a R. Moldova.

„Cele trei țări au conflicte nerezolvate, fapt ce nu este o coincidență. Aceste conflicte poate că sunt sunt de natură diferită, poate diferă ca timp, dar au un numitor comun - Rusia, politica sa agresivă și încercarea de a menține aceste conflicte pentru a le folosi ca un instrument de influență. Noi condamnăm aceste acțiuni și reiterăm suportul puternic al Georgiei față de integritatea teritorială și suveranitatea teritorială a R. Moldova și a Ucrainei”.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău