R.Moldova are patru atleți care au intrat în Top-10 la Campionatul European

  • 14 August 2018 10:44
R.Moldova are patru atleți care au intrat în Top-10 la Campionatul European

Atleții moldoveni Zalina Petrivskaya (ciocan), Andrei Mardare (suliță), Serghei Marghiev (ciocan) și Alexandra Emilianov (disc) au intrat în Top-10 la Campionatul European, care s-a încheiat ieri la Berlin (Germania).

Zalina Petrivskaya s-a clasat la proba sa pe locul 6 cu rezultatul 71,80 metri. Andrei Mardare s-a situat pe poziția a 7-ea, după ce a înregistrat în cea mai bună încercare 81,54 metri. Alexandra Emilianov a ocupat treapta cu numărul 8 după ce a aruncat discul la 58,10 metri. Pe aceeași poziție (8) s-a plasat Serghei Marghiev cu indicele 74,47 metri.

Coechipierii Dimitriana Surdu (greutate) și Marina Nichișenco (ciocan) s-au situat pe locurile 15, respectiv, 24 cu următoarele rezultate: 16,87 și 64,87 metri.

Trei din cei șase atleți – Andrei Mardare, Alexandra Emilianov și Dimitriana Surdu - reprezintă Școala specializată de atletism nr. 2 din Chișinău condusă de Iacov Merciuc. Solicitat astăzi de agenție să comenteze rezultatele înregistrate, el a declarat că este o prestație bună. ”Alexandra Emilianov are doar 18 ani și deja este campioană mondială Under-20 la proba sa. Andrei Mardare (23 de ani) este medaliat cu bronz la Mondialele de juniori, Campionatul European Under-23. Deci, sunt tineri performeri cărora le aparține viitorul, despre care sper vom mai auzi vorbindu-se la gradul superlativ dacă vor avea susținerea necesară. Comportarea lor la recentele Europene de seniori constituie un frumos cadou adus Școlii, care anul curent va marca 50 ani de la fondare”, a declarat oficialul.

Potrivit lui, Alexandra Emilianov își va continua studiile cu începere din anul curent în SUA. ”Ea va studia în SUA. Sper că acest fapt o va încuraja să obțină noi succese, deoarece va beneficia de condiții de antrenamente mult mai bune”, a mai adăugat el.

Europenele recente au reunit atleți din 51 de țări. La Campionatele Mondiale (seniori) și Jocurile Olimpice atleții moldoveni nu au obținut deocamdată medalii. În perioada sovietică cea mai bună evoluție au avut-o la Olimpiada de la Roma (1960) Gusman Kosanov (argint la proba 4x100 metri) și Valentina Maslovskaia (locul 4 la ștafeta 4x100 metri) în componența selecționatei URSS.

Sursa: moldpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău