Rezoluția PPE privind R.Moldova a fost respinsă de Parlamentul European

  • 17 Aprilie 2018 14:58
Rezoluția PPE privind R.Moldova a fost respinsă de Parlamentul European

Eurodeputații din Parlamentul European au respins o rezoluție propusă de grupul Partidului Popular European privind R.Moldova.

Documentul, elaborat și propus la inițiativa europarlamentarului, Cristian Preda, se referea la condiționalitățile UE pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro. „Grupul PPE a propus să votăm joi o rezoluție a Parlamentului European privind situația din Republica Moldova. Rezoluția ne-ar fi permis să avem o poziție clară despre Moldova și să ajutăm și mai mult cetățenii Republicii Moldova în perioada următoare. Socialiștii s-au aliat cu comuniștii și cu euroscepticii și au votat împotriva propunerii noastre. Este foarte rău”, a scris pe Facebook, Siegfried Mureșan, reprezentant PPE. 

Inițiativa a fost criticată de europarlamentara, Maria Grapini, care face parte din Alianța Socialiștilor Progresiști. „Românul (???) Cristian Preda a dovedit deja și demult că obișnuiește să lupte împotriva României, dar luptă cu toate puterile si împotriva Republicii Moldova! Astăzi, a revenit cu propunerea unei Rezoluții împotriva Republicii Moldova, și asta chiar în preajma alegerilor de la Chișinău! Incredibil, josnic, rușinos!”, a afirmat Maria Grapini.

Rezoluția propusă de PPE a fost susținută de 170 de eurodeputați, 94 au votat împotriva, iar 11 s-au abținut.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău