Logo
Prima pagină

Politică

Rezoluția PPE privind R.Moldova a fost respinsă de Parlamentul European

17 Aprilie 14:58

Eurodeputații din Parlamentul European au respins o rezoluție propusă de grupul Partidului Popular European privind R.Moldova.


Rezoluția PPE privind R.Moldova a fost respinsă de Parlamentul European

Rezoluția PPE privind R.Moldova a fost respinsă de Parlamentul European


Documentul, elaborat și propus la inițiativa europarlamentarului, Cristian Preda, se referea la condiționalitățile UE pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro. „Grupul PPE a propus să votăm joi o rezoluție a Parlamentului European privind situația din Republica Moldova. Rezoluția ne-ar fi permis să avem o poziție clară despre Moldova și să ajutăm și mai mult cetățenii Republicii Moldova în perioada următoare. Socialiștii s-au aliat cu comuniștii și cu euroscepticii și au votat împotriva propunerii noastre. Este foarte rău”, a scris pe Facebook, Siegfried Mureșan, reprezentant PPE. 

Inițiativa a fost criticată de europarlamentara, Maria Grapini, care face parte din Alianța Socialiștilor Progresiști. „Românul (???) Cristian Preda a dovedit deja și demult că obișnuiește să lupte împotriva României, dar luptă cu toate puterile si împotriva Republicii Moldova! Astăzi, a revenit cu propunerea unei Rezoluții împotriva Republicii Moldova, și asta chiar în preajma alegerilor de la Chișinău! Incredibil, josnic, rușinos!”, a afirmat Maria Grapini.

Rezoluția propusă de PPE a fost susținută de 170 de eurodeputați, 94 au votat împotriva, iar 11 s-au abținut.  

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: