Reuniune istorică la Alba Iulia. România și R.Moldova aprind Flacăra Unirii

  • 25 Iunie 2018 12:22
Reuniune istorică la Alba Iulia. România și R.Moldova aprind Flacăra Unirii

O reuniune istorică va avea loc la la Alba Iulia. Reprezentanți din peste 1.000 de localități din România și R. Moldova vor reedita pe 1 iulie Marea Adunare de la 1918.

Potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, ulterior, delegațiile vor aprinde Flacăra Unirii în fața Catedralei din Alba Iulia și vor porni în mars, pe jos, spre Chișinău. „Toți cei care au obiectivul comun al Unirii României cu Republica Moldova vin pe 1 iulie la Alba. Reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, ai societății civile, artiști și profesioniști din toate domeniile vor aprinde Flacăra Unirii, pe care o vom purta în ștafetă, peste 1300 de kilometri, din Cetatea Unirii de la 1918 în orașul Reunirii, Chișinău”, a declarat George Simion, președintele „Acțiunii 2012”.

Flacăra Unirii va fi purtată în Marșul Centenar timp de două luni, pe parcursul a 11 etape a câte cinci zile, prin locuri semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial. Cei care doresc să participe la manifestație își pot alege una dintre etapele la acest link:
http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău