Reuniunea primarilor de pe ambele maluri ale Prutului

  • 11 Mai 2018 08:53
Reuniunea primarilor de pe ambele maluri ale Prutului Infoprut

Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni astăzi la Chișinău pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova.

Discuțiile vor avea loc la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, platformă creată în 2013, în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din cele două state.

Peste 100 de localități din România și Republica Moldova s-au înfrățit în această perioadă. În urma modificării cadrului legal, autoritățile publice locale din România au obținut dreptul să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Congresului Autorităților Locale din Moldova, la reuniune sunt așteptați să participe și demnitari de la Chișinău și București, iar  evenimentul are loc în contextul marcării Centenarul Marii Uniri de la 1918.

În ultimii ani, prin suportul direct al României, în R.Moldova au fost implementate proiecte importante la nivel local, reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău