Logo
Prima pagină

Societate

Reuniunea primarilor de pe ambele maluri ale Prutului

11 Mai 08:53

Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni astăzi la Chișinău pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova.


Reuniunea primarilor de pe ambele maluri ale Prutului Infoprut

Reuniunea primarilor de pe ambele maluri ale Prutului


Discuțiile vor avea loc la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, platformă creată în 2013, în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din cele două state.

Peste 100 de localități din România și Republica Moldova s-au înfrățit în această perioadă. În urma modificării cadrului legal, autoritățile publice locale din România au obținut dreptul să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Congresului Autorităților Locale din Moldova, la reuniune sunt așteptați să participe și demnitari de la Chișinău și București, iar  evenimentul are loc în contextul marcării Centenarul Marii Uniri de la 1918.

În ultimii ani, prin suportul direct al României, în R.Moldova au fost implementate proiecte importante la nivel local, reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc.

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: