Replica lui Igor Dodon pentru Pavel Filip după ce a fost avertizat că ar putea să fie suspendat din nou din funcție

  • 20 Septembrie 2018 09:56
Replica lui Igor Dodon pentru Pavel Filip după ce a fost avertizat că ar putea să fie suspendat din nou din funcție

După ce premierul Pavel Filip a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru ca președintele să fie supendat din funcție din cauza că nu a semnat numirea candidaturilor PDM la funcția ministru, Igor Dodon a venit cu o replică.

Potrivit președintelui, Pavel Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți. 

„Populism este atunci când îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. (...) Colaborarea dintre instituțiile statului presupune dialog, nu forțarea șefului statului să accepte persoane necalitative în funcții înalte. Dacă-i vor atît de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o”, a declarat Igor Dodon, menționând că nu va accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare. 

Menționăm că numească cei doi miniștri propuși de PDM la funcția de ministru. Este vorba de Silvia Radu care ar urma să devină ministru al Sănătății și Ion Ciubuc înaintat pentru funcția de ministru al Agriculturii. Pavel Filip a comentat această decizie, acuzându-l pe Igor Dodon că încalcă frecvent Constituția. „Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a declarat prim-ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău