Regata Marii Uniri - Flotila România Centenar, la Londra, condusă de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin

  • 09 Septembrie 2018 11:33
Regata Marii Uniri - Flotila România Centenar, la Londra, condusă de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin

Regata Marii Uniri, Flotila România Centenar este primul eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Proiectul a debutat ieri, cu prima participare a României la "Great River Race", celebrul maraton anual al Londrei, desfășurat pe râul Tamisa, relatează Radio România Actualități.

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă alcătuită din șase ambarcațiuni, special construită în Delta Dunării, care reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au format România Mare în 1918, Țara Românească: Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina și Dobrogea.

Astăzi, Parcul Bernie Spain, de pe malul Tamisei, va deveni o mică Românie Mare, sărbătorită la 100 de ani de la naștere.

Ziua României face parte din Programul Festivalului Tamisei 2018. Sărbătoarea va aduce laolaltă artiști populari, dar și clasici ai muzicii electronice românești, iar ceramistul Vinicius Leș va oferi demonstrații de olărit.

Ziua României la Londra este un festival pentru întreaga familie, în parc fiind amenajată o zonă special dedicată copiilor, în jurul căreia vor fi amplasate corturi cu bucate românești, precizează Institutul Cultural Român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău