Ratificarea Acordurilor de împrumut cu BERD și BEI pentru interconectarea la rețelele energetice din România, aprobată de Guvern

  • 11 Iulie 2018 17:07
Ratificarea Acordurilor de împrumut cu BERD și BEI pentru interconectarea la rețelele energetice din România, aprobată de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi ratificarea a două Acorduri de împrumut cu BERD și BEI pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) sunt în valoare de câte 80 de milioane de euro fiecare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, banii vor fi utilizați pentru construcția, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre R. Moldova și România. Proiectul se referă la o stație Back-to-Back în Vulcănești, o linie de transport a energiei electrice de 400kV între Vulcănești și Chișinău, extinderea stației de la Chișinău, în R. Moldova, precum și extinderea stației Vulcănești de 400kV. 

Costul estimat al proiectului „Construcția, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre Republica Moldova și România” este de 270 milioane de euro, dintre care împrumuturile a câte 80 de milioane de euro de la BERD și BEI, finanțarea din partea Băncii Mondiale – 70 de milioane de euro și grantul UE – 40 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău