Răspunsul Procuraturii în cazul deputatului care a spus că va apăra cu arma Găgăuzia în cazul unirii R.Moldova cu România (ZDG)

  • 10 August 2018 12:56
Răspunsul Procuraturii în cazul deputatului care a spus că va apăra cu arma Găgăuzia în cazul unirii R.Moldova cu România (ZDG)

Procuratura nu s-a autosesizat în cazul declarației deputatului democrat Cornel Dudnic, care a menționat că dacă R. Moldova se va uni cu România, va fi primul care va lua arma și va apăra autonomia Găgăuziei, scrie Ziarul de Gardă.

Procuratura Generală precizează, într-un răspuns oferit sursei citate, declarațiile lui Corneliu Dudnic nu au putut fi examinate sub aspect penal și că în lipsa unei baze legale aceasta nu poate interveni cu vreun act de autosesizare.

„Analiza conținutului respectivului discurs nu atestă prezența unor îndemnuri îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice sau religioase, incitări la ură sau agresiune pe careva motive de discriminare, conturându-se natura politică a acestor declarații”, susține Procuratura Generală. 

Amintim că deputatul PD, Corneliu Dudnic, s-a referit, într-un discurs, rostit la 24 februarie în cadrul unui consiliu convocat de bașkanul Irina Vlah în satul Tomai la unirea R. Moldova cu România. „Dacă va fi unirea, eu voi fi primul care voi lua pistolul-automat și voi merge să apăr Găgăuzia”, a declarat atunci Dudnic. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău