RadioVinoteca | Viticultorul și vinificatorul Dan Prisăcaru spune că recolta de struguri din acest an este mai sănătoasă decât cea din 2017

  • 10 Septembrie 2018 09:05
0%
00:00:00
00:00:00

O emisiune despre viticultură, vinificație și vinuri, neapărat vinuri bune.

Recoltarea strugurilor a început anul acesta cu aproximativ două săptămâni mai devreme decât în mod obișnuit, a declarant viticultorul și vinificatorul, Dan Prisăcaru, la emisiunea RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

El a mai spus că ploile de până acum nu au afectat calitatea strugurilor. Dan Prisăcaru. 

„Ploile pe care le-am avut și care au durat 2-3 zile, dar nu pe parcursul întregii zile, nu afectează strugurii, ci crează, mai degrabă, un discomfort vinificatorilor, deoarece trebuie să replanifice recoltarea. Dacă însă vom avea ploi care vor dura 7-10 zile, (aici trebuie spus că deja nu mai avem dreptul să stropim via cu produse menite să o protezeje de boli întrucât suntem în perioada de recoltare), atunci ar putea apărea diferite boli cum ar fi mucegaiul cenușiu”.  

Dan Prisăcaru a precizat că recolta de struguri din acest an este cu mult mai sănătoasă decât anul trecut.

 

Emisiunea este realizată de Corneliu Rusnac, redactor șef la Radio Chișinău, și Andrei Cibotaru, autorul site-ului www.finewine.md, cu sprijinul Oficiului Național al Viei și Vinului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău