R. Moldova a devenit stat observator în cadrul Uniunii Euroasiatice

  • 14 Mai 2018 18:36
R. Moldova a devenit stat observator în cadrul Uniunii Euroasiatice

Consiliul Suprem Economic Eurasiatic a votat pentru acordarea Republicii Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice, a anunțat liderul rus, Vladimir Putin, potrivit ria.ru.

Decizia a fost luată astăzi, 14 mai, în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic. 

Anterior, consilierul lui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, anunța că în cazul în care Consiliul va aproba cererea, președintele Igor Dodon va participa la ședința statelor membre ale Uniunii Euroasiatice în calitate de reprezentant al unui stat observator în cadrul organizației. 

Menționăm că Igor Dodon a plecat, din nou, în Rusia, la Soci, pentru a participa la lucrările Consiliul Suprem Economic Eurasiatic. În cadrul acestuia, el are planificată o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Cererea privind acordarea R. Moldova de statut de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice a venit din partea lui igor Dodon. Membrii acestei organizații sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîstan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău