Logo
Prima pagină

Societate

Puncte noi de monitorizare a traficului rutier în capitală

06 Decembrie 18:45

În capitală urmează să fie montate noi camere de monitorizare a traficului rutier. Este vorba despre intersecția străzilor Băcioii Noi cu Dacia, dar și intersecția străzilor Alba Iulia cu Liviu Deleanu. Camere video vor fi instalate și la ieșirea din comuna Stăuceni, pe Șoseaua Muncești, și la ieșirea din oraș spre strada Băcioi.


Puncte noi de monitorizare a traficului rutier în capitală

Puncte noi de monitorizare a traficului rutier în capitală


Directorul Serviciului tehnologii informaționale al MAI, Andrian Șova, a declarat pentru IPN că locurile pentru montarea camerelor au fost selectate în coordonare cu Inspectoratul Național de Patrulare, acestea fiind cu o frecvență mai înaltă a accidentelor. Camerele sunt de ultimă generație. Acestea vor fixa încălcările pe timp de noapte și pe timp de zi. Acestea vor înregistra viteza de deplasare, încălcarea marcajului rutier, dar și nerespectarea culorii semaforului. Pe Șoseaua Muncești sunt două puncte de supraveghere video, astfel încât va putea fi măsurată viteza medie de deplasare pe un segment de câțiva kilometri.

Andrian Șova a menționat că, în perspectivă, camerele video vor înregistra și deplasarea pe contrasens, parcările neregulamentare și vor permite monitorizarea trecerilor de pietoni. Pentru instalarea echipamentelor, din bugetul Serviciului sunt alocate opt milioane de lei.

În municipiul Chișinău, cele peste 40 de zone de monitorizare a traficului funcționează în proporție de 92-95%. Cât ține de camerele video de pe traseele naționale, autoritățile estimează că acestea ar putea deveni funcționale anul viitor.

Sursa: IPN

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: