Protestul „Vestelor galbene” | Noi ciocniri și gaze lacrimogene în apropiere de Champs-Elysées, la Paris

  • 08 Decembrie 2018 15:12
Protestul „Vestelor galbene” | Noi ciocniri și gaze lacrimogene în apropiere de Champs-Elysées, la Paris

Tensiunea era în creștere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forțele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanților din mișcarea „vestelor galbene”, adunați cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron, relatează AFP.

În jurul orei locale 10.25, forțele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene în direcția manifestanților pentru a-i face să se retragă, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysées, în apropiere de Arcul de Triumf.

Unii protestatari au răspuns prin proiectile și petarde.

Circa 1.500 de persoane se adunaseră sâmbătă dimineață pe celebrul bulevard, conform poliției.

Autoritățile, care se tem să nu fie reluate la Paris scenele de revoltă urbană de săptămâna trecută, au întărit controalele în gări și desfășoară sistematic percheziții în jurul locurilor de manifestație.

Aproximativ 89.000 de membri ai forțelor de securitate au fost mobilizați în țară, dintre care 8.000 în Paris, sprijiniți de vehicule blindate ale jandarmeriei, o premieră pentru o mișcare de protest. 

Ceva mai devreme s-a anunțat că mobilizarea „vestelor galbene” de sâmbătă de la Paris a dus la reținerea a 481 de persoane și la plasarea în arest preventiv a 211 persoane, a anunțat premierul Edouard Philippe, potrivit AFP.

Și în Belgia poliția a făcut circa 50 de arestări în legătură cu protestele de sâmbătă ale mișcării „vestelor galbene” la Bruxelles, a relatat agenția de presă Belga, citată de DPA.

Protestul „Vestelor galbene” | Noi ciocniri și gaze lacrimogene în apropiere de Champs-Elysées, la Paris

Primele arestări au avut loc la gara centrală și la principala gară feroviară internațională din Bruxelles, precum și în zona unde își au sediile instituțiile europene.

Organizatorii au făcut apel protestatari să manifesteze începând cu ora locală 11.00, în special în cartierul european din Bruxelles. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău