Protestatarii din Portugalia au atacat o secție de poliție și au incendiat mașini

  • 22 Ianuarie 2019 18:17
Protestatarii din Portugalia au atacat o secție de poliție și au incendiat mașini

Atacatori neidentificați au aruncat cu cocktailuri Molotov asupra unei secții de poliție din orașul portughez Setubal și au incendiat mașini în capitala Lisabona, marți, 22 ianuarie, la câteva ore după ce un protest împotriva violenței poliției motivate de rasă s-a încheiat cu violențe.

Într-un comunicat, poliția afirmă că trei cocktailuri Molotov au provocat pagube la secția de poliție, marți dimineață, dar că nimeni nu a fost rănit. Patrulele de poliție au fost suplimentate pentru a garanta siguranța localnicilor. Potrivit poliției, în urma anchetei nu s-a putut stabili dacă există vreo legătură cu mitingul de luni noaptea, din centrul Lisabonei, ce a avut loc în urma unei descinderi a forțelor de ordine în cartierul Seixal, locuit în principal de persoane de culoare, din suburbiile capitalei.

Setubal este situat la aproximativ 50 de kilometri mai la sud de Lisabona. Poliția a comunicat marți că două persoane au fost arestate sub suspiciunea că au incendiat patru vehicule și zece coșuri de gunoi, în cartierul Odivelas. Aproximativ 200 de protestatari, majoritatea de culoare, au blocat bulevardul Avenida da Liberdade din Lisabona, luni noaptea, scandând: "Jos cu rasismul!" și aruncând pietre asupra polițiștilor care au dispersat mitingul. În suburbiile Lisabonei există mai multe cartiere sărace unde trăiesc imigranți din fostele colonii africane ale Portugaliei. 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău