Protest în fața Judecătoriei Chișinău împotriva tergiversării validării mandatului primarului ales Andrei Năstase

  • 15 Iunie 2018 11:18
Protest în fața Judecătoriei Chișinău împotriva tergiversării validării mandatului primarului ales Andrei Năstase

Câteva zeci de persoane protestează la această oră în fața Judecătoriei Chișinău, împotriva tergiversării validării mandatului primarului ales al Capitalei Andrei Năstase.pro

Astăzi urma să aibă loc ședința instanței privind confirmarea alegerilor locale, însă ședința a fost amânată, pe motiv că există două contestații privind scrutinul din 3 iunie.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău urma să examineze solicitarea PSRM împotriva alegerii lui Andrei Năstase în calitate de primar al Capitalei. În contestație, socialiștii susțin că îndemnul lui Andrei Năstase către cetățeni să iasă la vot în ziua alegerilor este calificat ca agitație electorală. În același timp, adversarul lui Andrei Năstase în turul doi de scrutin, socialistul Ion Ceban a declarat că sesizarea PSRM nu ar trebui să influențeze rezultatul alegerilor și că acestea ar trebui validate cât mai rapid.

CEC a depus luni actele pentru validarea alegerilor din 3 iunie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Potrivit legii, instanța are la dispoziție 10 zile pentru a lua o decizie privind validarea mandatului lui Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău