Proiectul privind realizarea Autostrăzii Unirii, adoptat pe articole de Camera Deputaților de la București

  • 06 Noiembrie 2018 11:10
Proiectul privind realizarea Autostrăzii Unirii, adoptat pe articole de Camera Deputaților de la București

Camera Deputaților de la București a adoptat, pe articole, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș – Autostrada Unirii, urmând ca votul final să fie dat mâine.

Potrivit proiectului, inițiat de parlamentari ai PMP și semnat de reprezentanți ai tuturor formațiunilor politice, Autostrada Unirii începe la granița României cu Republica Moldova, printr-un nou pod peste râul Prut și se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Brașov – Borș, în apropierea orașului Târgu Mureș.

Autostrada Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe și din fonduri europene nerambursabile sau prin parteneriat public-privat.

Într-o conferință de presă, susținută la Iași de asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă”, reprezentanții acestor organizații civice au demontat informațiile, vehiculate de Ministerul Transporturilor și necontrazise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind faptul că A8, Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș ar trebui înlocuită cu A13, care ar urma să lege Bacăul de Brașov.

Sursa: Radio România Iași

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău