Profesorii merg astăzi la Ministerul Educației pentru a cere majorarea salariilor

  • 16 August 2018 09:12
Profesorii merg astăzi la Ministerul Educației pentru a cere majorarea salariilor

Comunitatea „Grupul pedagogilor solidari” anunță despre lansarea unei petiții privind majorarea salariilor și vor merge astăzi, la ora 15:00, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu această solicitare.

Astfel, cadrele didactice cer ministerului majorarea salariilor cu 50% și dublarea remunerării personalului auxiliar.

„Dacă crezi că lucrătorii din învățământ merită mai mult decât o indexare de 8% alocă o jumătate de oră pentru a te solidariza cu ei. Sistemul deja se confruntă cu o lipsă acută de profesori (peste 1500 în 2018) care se va agrava dacă tendințele actuale se mențin. Majorarea salariilor nu este un moft ci o necesitate dacă vrem să mai avem sistem educațional în 5 ani de zile, ținând cont de faptul că 16% din toate cadrele didactice au peste 60 de ani, iar în sistem vin anual doar cca 250 de noi tineri specialiști. Salariile trebuie majorate acum, până situația nu devine iremediabilă”, susțin pedagogii. 

Astfel, profesorii se vor aduna astăzi în fața sediului ministerului pentru a prezenta solicitările respective. Amintim că o profesoară s-a plâns Ministerului Educației, Culturii și Cercetării că are un salariu foarte mic, iar reprezentanții instituției i-au răspuns că salariile angajților muzeelor sau din domeniul culturii sunt remunerați cu sume și mai mici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău