Producătorii agricoli vor avea dreptul de a-și iriga terenurile din râuri și lacuri

  • 16 Mai 2018 19:22
Producătorii agricoli vor avea dreptul de a-și iriga terenurile din râuri și lacuri

Producătorii agricoli vor avea dreptul de a-și iriga terenurile din râuri și lacuri. Ei vor putea să amplaseze prize de apă și instalații mobile pe terenurile adiacente râurilor sau bazinelor de apă pentru irigarea terenurilor. Anterior nu se permitea montarea instalațiilor mobile de captare a apei în acest scop.

De asemenea, arendașii bazinelor acvatice care vor împiedica accesul producătorilor agricoli la amplasarea și utilizarea prizelor de apă pentru irigarea culturilor, ar urma să fie sancționați contravențional, iar piscicultorilor le va fi interzisă evacuarea apei din bazinele acvatice pentru efectuarea diferitor lucrări, în favoarea reutilizării acesteia pentru necesitățile de irigare a producătorilor agricoli.

Un proiect de lege avizat de Guvern, propune reducerea listei actelor necesare pentru obținerea autorizației de mediu pentru folosirea apei pentru irigare, fiind excluse pașaportul prizei de apă și contractul de transportare și receptare a apelor uzate pentru epurare. Proiectul stabilește ca autorizațiile respective vor fi eliberate în termen maxim de 30 de zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău