Probe de laborator care explică ce sunt petele de păcură pe suprafața apei din Marea Neagră, în Sozopol

  • 17 August 2018 15:00
Probe de laborator care explică ce sunt petele de păcură pe suprafața apei din Marea Neagră, în Sozopol

Apa Mării Negre în largul stațiunii bulgărești Sozopol nu este poluată, conform probelor prelevate pe data de 9 august, după semnalarea prezenței petelor de păcură pe suprafața apei.

Ulterior s-a stabilit că este vorba despre o scurgere de combustibil din nava Mopang, care s-a scufundat în anul 1921, după ce a lovit o mină marină din Primul Război Mondial, lângă portul Burgas, informează Direcția Bazinală a Regiunii Mării Negre.

Au fost analizate probe din apa mării din zona a două plaje din Sozopol, de către Laboratorul Regional din Burgas din cadrul Agenției Executive pentru Mediu, fiind studiată prezența poluanților.

Rezultatele testelor au fost comparate cu normele Ordonanței privind caracteristica apelor de suprafață și ale Ordonanței privind standardele de calitate a mediului pentru substanțele prioritare și alți poluanți.

Analizele arată că la momentul efectuării testelor nu a fost evidențiată o poluare a apei mării în zona celor două plaje din Sozopol.

Indicatorii care fac obiectul anchetei se află sub limita pentru determinarea metodei de testare și îndeplinesc standardele de calitate a mediului. 

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău