PRIMELE REACȚII | Andrei Năstase, ales primar al Chișinăului cu 52,57%

  • 04 Iunie 2018 06:30
0%
00:00:00
00:00:00

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a obținut aproximativ 52,57% din voturi la turul doi de scrutin pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală. Candidatul Socialiștilor, Ion Ceban, pentru care și-au dat votul de 47,43 la sută dintre alegători,și-a recunoscut înfrângerea și l-a felicitat pe Andrei Năstase pentru victoria obținută.

Andrei Năstase a acumulat aproape 129 de mii de voturi, din cele peste 246 de mii valabil exprimate, la o diferență de aproape 13 mii față de contracandidatul său Ion Ceban.

Câteva sute de membri și simpatizanți ai Platformei DA s-au adunat în fața sediului formațiunii, după anunțarea rezultatelor preliminare pentru a-l felicita pe Andrei Năstase. Ei au scandat lozinci în susținerea acestuia, dar și de mulțumire pentru alegători.

Andrei Năstase a fost întâmpinat cu aplauze de simpatizanți și a făcut o baie de mulțime. Într-o conferință de presă, alături de membri ai echipei, dar și de reprezentanți ai PAS și PLDM, partide politice care l-au susținut, el a menționat importanța acestei susțineri pentru victoria obținută și a accentuat necesitatea colaborării și în viitor, în special la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului. Andrei Năstase a anunțat că va face o analiză complexă a situației de la Primărie pentru a stabili prioritățile.

Ion Ceban, l-a felicitat pe Andrei Năstase pentru victoria obținută la alegerile de duminică. În cadrul unui briefing, el a calificat votul ca fiind unul politic și geopolitic. Ion Ceban nu a exclus că va candida din nou la alegerile locale din 2019.

Și fostul primar, Dorin Chirtoacă, l-a felicitat pe Andrei Năstase și a îndemnat la crearea unui bloc comun al forțelor de dreapta la alegerile parlamentare.

Amintim că alegerile înainte de termen ale primarului au avut loc, după ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă, a demisionat în luna februarie. Noul primar își va exercita mandatul aproximativ un an, până la alegerile locale ordinare din 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău