ZdG | Prima declarație a lui Corneliu Gurin după numirea în funcție. Președintele CSM a evitat discuția cu jurnaliștii

  • 11 Decembrie 2018 18:40
ZdG | Prima declarație a lui Corneliu Gurin după numirea în funcție. Președintele CSM a evitat discuția cu jurnaliștii

Fostul procuror general al R. Moldova, Corneliu Gurin, a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de judecător al Curții Constituțională (CC). Numirea acestuia a fost făcută publică la doar o zi după ce Curtea Constituțională a solicitat membrilor CSM să desemneze un nou judecător în loc lui Ion Dolea, care și-a dat demisia de la Curtea Constituțională.

Contactat de reporterul Ziarul de Gardă și rugat să comenteze numirea sa în această funcție, Corneliu Gurin a declarat:

„A fost o surpriză pe neașteptate. Nu eram pregătit pentru o asemena schimbare dar, în același timp, este o onoare pentru mine și cred că este o apreciere a activității mele anterioare în domeniul jurisprudenței. Sper că voi face față”.

Întrebat dacă a fost unicul candidat pe care l-a avut în vizor CSM, Gurin a menționat că nu știe și nici nu s-a interesat dacă această propunere a fost înainată și altor candidați.

Deoarece a fost desemnat doar la o zi de la solicitarea CC, asta deși CSM avea la dispoziție 15 zile pentru a înainta un candidat, reporterul ZdG a încercat să ia legătura cu Victor Micu, președintele CSM, pentru a afla cum se explică graba desemnării lui Gurin. Președintele CSM  nu a dorit să comenteze.

Sursa: Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău