Președintele turc speră că armata turcă și aliații săi rebeli sirieni vor cuceri orașul Afrin

  • 14 Martie 2018 13:47
Președintele turc speră că armata turcă și aliații săi rebeli sirieni vor cuceri orașul Afrin

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat astăzi, 14 martie că speră că armata turcă și aliații săi rebeli sirieni vor cuceri până în cursul serii orașul Afrin, din nord-vestul Siriei, împotriva căruia a fost declanșată o operațiune militară vizând alungarea unei miliții kurde, relatează Agerpres.

Ankara a anunțat marți că forțele sale au încercuit acest oraș. Erdogan a mai afirmat că civili din Afrin sunt evacuați în autovehicule printr-un coridor special.

Ulterior, o sursă prezidențială de la Ankara a nuanțat declarațiile lui Erdogan, afirmând că președintele turc a vrut de fapt să spună că speră ca orașul Afrin să fie 'încercuit complet până miercuri seară', nu cucerit.

Reacționând la declarația președintelui turc, un înalt responsabil kurd din Siria a susținut că acesta 'visează' atunci când vorbește despre o cucerire iminentă a orașului Afrin.

Pe de altă parte, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat că zece combatanți pro-regim au fost uciși miercuri în nord-vestul Siriei, în lovituri aeriene ale armatei turce care au vizat barajul lor de control în apropierea enclavei kurde Afrin.

Turcia a lansat la 20 ianuarie o amplă ofensivă în enclava kurdă Afrin din Siria, situată la frontiera sa. Obiectivul este alungarea miliției kurde YPG, considerată de Ankara grupare teroristă, dar aliat crucial al SUA în lupta antijihadistă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău