Premierul României | Unul dintre proiectele prioritare este construcția conductei Ungheni-Chișinău

  • 17 Ianuarie 2019 14:20
Premierul României | Unul dintre proiectele prioritare este construcția conductei Ungheni-Chișinău

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, că România sprijină parcursul european al Republicii Moldova și că unul dintre obiectivele de investiții prioritare rămâne cel al construcției conductei de transport de gaze Ungheni-Chișinău, potrivit Agerpres.

"România sprijină ferm parcursul proeuropean al Republicii Moldova și proiectele comune de investiții, acestea fiind soluții sigure pentru bunăstarea cetățenilor acestui stat. Totodată, urmărim cu atenție angajamentele luate cu privire la creșterea securității energetice în regiune, iar unul dintre proiectele prioritare este construcția conductei de transport de gaze naturale Ungheni-Chișinău", a spus Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Ea a precizat că la începutul săptămânii a fost semnat contractul de achiziție a lucrărilor pentru construirea complexului administrativ inclus în acest proiect, susținând că acest fapt echivalează cu începerea efectivă a lucrărilor la obiectivul de investiții.

"Până la finalul lunii ianuarie sunt așteptate oferte și pentru celelalte loturi ale proiectului. Vorbim despre o investiție de 76 de milioane de euro", a spus Dăncilă.

Ea a felicitat Ministerul Economiei și Transgaz pentru această reușită.

"Am încredere că ministrul Nicolae Bădălău și directorul Ion Sterian se vor asigura că termenele de realizare a proiectului vor fi respectate", a conchis premierul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău