Premierul Pavel Filip s-a conformat cerinței PD și anunță, într-o ședință, simplificarea eliberării vizelor pentru străini

  • 23 Octombrie 2018 15:30
Premierul Pavel Filip s-a conformat cerinței PD și anunță, într-o ședință, simplificarea eliberării vizelor pentru străini

După ce PD a anunțat că a cerut reprezentanților Guvernului să întrepindă măsuri pentru simplificarea proceduriii de eliberfare a vizelor pentru străini, premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință pentru a anunțat despre acest lucru.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul ședinței de Guvern convocate astăzi de către premierul Pavel Filip s-a discutat despre faptul că cetățenii din 60 de state vor putea obține mai ușor viză pentru Republica Moldova, iar procedura de eliberare a permiselor de ședere în scop de muncă și de afaceri va fi simplificată. Pavel Filip a menționat că astfel va crește substanțial atractivitatea investițională a țării, dar și numărul de turiști.

Amintim că, potrivit unui comunicat difuzat săptămâna trecută, PD a cerut simplificarea regimului de vize și a solicitat reprezentanților Guvernului și deputaților democrați ca, până săptămâna aceasta, să fie prezentat un plan și viziunea pentru ca „sistemul de vize din R. Moldova să fie unul care să aducă vizitatori și investiții și nu unul care să pună piedici acestora”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău