Precipitațiile din ultima perioadă au dus la prelungirea campaniei de recoltare a cerealelor

  • 16 Iulie 2018 13:55
Precipitațiile din ultima perioadă au dus la prelungirea campaniei de recoltare a cerealelor

Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă, campania de recoltare a cerealelor se poate prelungi, anunță Ministerul Agriculturii, citat de INFOTAG.

De la începutul campaniei de recoltare, s-au adunat peste 44% din suprafața totală însămânțată cu grâu, ceea ce constituie circa 320 mii ha, și peste 90% din suprafața de orz de toamnă, care constituie circa 44 de mii ha. 

Recoltarea orzului de primăvară a început acum o săptămână în 10 raioane, fiind recoltate circa 2,6 mii ha din totalul de 35 mii ha prognozate.

Recolta medie de grâu constituie 3,1 tone/ha, fiind cu 0,1 tone/ha mai mică decât media ultimilor cinci ani, iar la orz - 3 tone/ha, cu 0,3 tone/ha mai mare decât media ultimilor cinci ani.

Totodată, mazărea uscată a fost recoltată pe o suprafață de 11 mii ha. Recolta medie constituie 1,5 tone/ha, cu 0,6 tone/ha mai mică decît media ultimilor cinci ani. 

Rapița de toamnă a fost recoltată pe o suprafață de 29 mii ha. Recolta medie de 2,1 tone/ha este echivalentă cu cea din ultimii cinci ani.

Specialiștii Ministerului Agriculturii susțin că recolta de grâne va fi una bună, suficientă pentru rezerva de stat și pentru consumul intern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău