Postul de procuror-șef al DNA din România rămâne vacant. Toate cele patru candidaturi au fost respinse

  • 27 Iulie 2018 12:38
Postul de procuror-șef al DNA din România rămâne vacant. Toate cele patru candidaturi au fost respinse

Ministerul Justiției din România a anunțat vineri că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, urmând ca procedura de selecție să fie reluată.

"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv și transparent de evaluare a performanțelor manageriale", explică Ministerul Justiției într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ca urmare, indică sursa citată, în urma desfășurării procedurii de selecție, nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror-șef al DNA dintre candidații participanți, iar procedura se va relua.

Cei patru candidați înscriși în cursă - Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA - au susținut joi interviul la sediul Ministerului Justiției.

În cadrul interviului, fiecărui candidat i s-a alocat aproximativ o oră și jumătate - 30 de minute pentru susținerea proiectului de management și o oră pentru a răspunde la întrebări.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara marți că este foarte posibil ca unul dintre cei patru să fie desemnat candidat pentru șefia DNA, dar, în aceeași măsură, este foarte posibil ca niciunul să nu fie propus, în acest caz fiind reluată procedura.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău