Polonia pleacă acasă de la Campionatul Mondial după înfrângerea suferită în fața Columbiei

  • 25 Iunie 2018 08:02
Polonia pleacă acasă de la Campionatul Mondial după înfrângerea suferită în fața Columbiei

Reprezentativa Columbiei a învins selecționata Poloniei cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, pe Kazan Arena, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fiind eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Potrivit digisport.ro, ''Los Cafeteros'', care au debutat cu stângul la turneul din Rusia, 1-2 cu Japonia, s-au impus prin golurile marcate de Yerry Mina (40), Radamel Falcao (70), Juan Guillermo Cuadrado (75).

În prima repriză, cele două echipe au căutat punctele slabe, dar au sfârșit prin a se anihila reciproc, deși sud-americanii au avut mai mult inițiativa. Prima ocazie notabilă a venit abia în min. 36, când Cuadrado a pătruns pe flancul drept, dar șutul său-centrare a fost respins de portarul Szczesny, coechipierul său de la Juventus.

Columbia a deschis scorul în min. 40, când fundașul Yerry Mina a reluat cu capul, din centrarea lui James Rodriguez.

Echipa antrenată de argentinianul Jose Pekerman a început mai bine și repriza secundă, dar șuturile lui Quintero și Falcao s-au dus în afara porții. Nici James Rodriguez (53) nu a avut mai multă șansă, fiind blocat de Bednarek, în timp ce Quintero (56) nu s-a ales decât cu un corner.

Polonia putea schimba soarta partidei în min. 58, când Lewandowski a rămas singur cu Ospina, dar a fost blocat excelent de acesta.

Columbienii s-au desprins în min. 70, când Falcao a fost angajat excelent de Quintero și l-a învins pe portarul polonez cu un șut cu exteriorul. Pentru ''El Tigre'' a fost primul său gol la Cupa Mondială, deoarece la ediția din 2014 a lipsit, fiind accidentat.

Sud-americanii au tranșat soarta meciului în min. 75, când Cuadrado a scăpat pe contraatac, după o pasă de la James Rodriguez și a marcat fără probleme.

Polonezii nu au reușit nici măcar golul de onoare, deoarece Uribe (81) a blocat salvator la șutul lui Krychowiak, iar Ospina a respins de sub transversală (88) șutul lui Lewandowski, de la 22 de metri.

Columbia putea să mai marcheze o dată, dar Bednarek (84) a respins din fața porții goale mingea trimisă cu călcâiul de Uribe.

Polonia nu a trecut niciodată de grupă după ce a pierdut primul său meci la o ediție a Cupei Mondiale, iar acum speră să obțină măcar o victorie, în ultimul meci din grupă.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău