Explicațiile Poliției de Frontieră privind procedura simplificată de trecere a granițelor cu Ucraina

  • 14 August 2018 12:21
Explicațiile Poliției de Frontieră privind procedura simplificată de trecere a granițelor cu Ucraina

Microbuzele și autocarele care merg spre Ucraina sau intră în Republica Moldova prin frontiera de est, vor fi redirecționate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie. Iar prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe va fi autorizată doar trecerea autoturismelor. Reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina s-au întâlnit în ajun într-o ședință de lucru, pentru a discuta problema aglomerației la frontieră în perioada estivală. În ultima săptămână, fluxul autovehiculelor a crescut cu peste o treime.

Propunerea autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina de a redirecționa circulația tuturor mașinilor prin punctul de trecere Palanca, vine în contextul în care se atestă circulație intensivă la frontieră, în special în perioada estivală, spune purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„În punctul de trecere Palanca se circulă pe două benzi, intrare și ieșire din Republica Moldova. Și în cazul în care la controlul de frontieră se apropie un autocar cu 40 de pasageri la bord, evident, activitatea punctului de trecere se va îngreuna și va crește timpul de așteptare. De aceea, în punctul de trecere Tudora este special amenajată o pistă pentru astfel de mijloace de transport. De aceea și se recurge la această măsură de a redirecționa traficul anume prin punctul de trecere Tudora-Starokazacie.”

Deocamdată nu se știe când va fi aplicată în practică această măsură. Polițiștii de frontieră vor asigura redirecționarea traficului, precizează reprezentanții serviciului de presă de la Frontiera Republicii Moldova.

„Este și o soluție de a fluidiza traficul transfrontalier în perioada estivala. Direcțiile de deplasare spre aceste două puncte de trecere a frontierei, vor fi puse patrule mobile ale Poliției de Frontieră, care vor informa călătorii, dar și vor redirecționa traficul.”

În zilele de week-end ale săptămânii trecute, peste 17 800 de persoane au trecut frontiera prin punctul de trecere Tudora,  iar la Palanca peste 10 mii de persoane au traversat granița. Ceea ce reprezintă o majorare cu 35% a traversărilor frontierei față de celelalte zile ale săptămânii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău