Poliția a achiziționat radare mai performante

  • 17 Iulie 2018 17:15
Poliția a achiziționat radare mai performante

Inspectoratul General de Poliție a anunțat recent că a achiziționat aparate de măsurare a vitezei, dar care nu pot fi utilizate deocamdată din cauza că nu sunt reglementate de normele naționale.

Astfel, Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat pentru consultări publice proiectul Procedurii de Măsurare Legală PML 10-01:2018 ”Măsurarea vitezei mijloacelor de transport auto cu ajutorul aparatului (laser) pentru măsurarea vitezei de mișcare a autovehiculelor tip LTI 20/20 ”TruCAM”.

Conform proiectului, efectuarea măsurării vitezei și înregistrărilor video a vehiculului-țintă se realizează doar în regim staționar al postului staționar de supraveghere a circulației rutiere. Înregistrarea vitezei și imaginilor vehiculului-țintă poate fi efectuat atât din față (acesta vine în direcția postului), cât și din spatele acestuia (vehiculul se îndepărtează de post), cu condiția că vehiculul supus măsurării vitezei și înregistrării video este continuu vizibil (alte vehicule sau obiecte nu obturează imaginea acestuia pe durata măsurătorilor/înregistrării video).

Detalii pe BizLaw.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău