Ploile au făcut ravagii în România: Sute de curți, subsoluri, case și drumuri au fost inundate

  • 25 Iulie 2018 12:11
Ploile au făcut ravagii în România: Sute de curți, subsoluri, case și drumuri au fost inundate

Sute de curți, subsoluri, case și drumuri au fost inundate marți și în noaptea de marți spre miercuri, situațiile cele mai grave fiind semnalate în județul Neamț, România. În Hangu (Neamț) a fost distrus podul spre localitate, astfel că accesul se poate face doar pietonal, scrie Mediafax.

Potrivit IGSU al României, în urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de marți și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte la nivelul a 34 localități din 17 județe, fiind afectate 13 case, 166 curți, 50 subsoluri/beciuri, 3 operatori economici, 2 tronsoane de drum național și 2 tronsoane de drum județean.

În localitatea Itrinești, comuna Mărgineni, un bărbat a fost surprins de viitură în timp ce încerca să traverseze albia unui pârâu și a murit.

Fenomenele s-au manifestat cu o intensitate mai mare în județul Neamț, unde echipajele operative au intervenit în localitățile Roman, Almaș, Bălțătești, Podeleni, Horia, Stânca și pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

În localitatea Hangu circulația autovehiculelor este oprită din cauza distrugerii podului spre localitate. Accesul în zonă se poate realiza doar pietonal, însă miercuri la nivel local vor fi dispuse măsuri pentru remedierea situației.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău