PLDM a decis formula de participare la alegerile parlamentare din februarie 2019. Va merge în bloc cu ACUM

  • 09 Decembrie 2018 16:17
PLDM a decis formula de participare la alegerile parlamentare din februarie 2019. Va merge în bloc cu ACUM

Partidul Liberal Democrat din Moldova va merge la alegerile parlamentare din 24 februarie cu blocul ACUM. Decizia a fost luată duminică, 9 decembrie, la ședința Consiliului Național Politic al PLDM. 

Vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, a declarat pentru Radio Chișinău că toți cei prezenți la ședința Consiliului susțin participarea la alegeri cu blocul ACUM.

„S-a decis astăzi în ședința Consiliului Politic Național al PLDM să fie acceptată oferta blocului ACUM. A fost o decizie destul de grea, dar până la urmă interesul național a primat în fața interesului de partid. Nu s-a votat împotriva blocului ACUM, pentru că tot partidul susține implicarea PLDM-ului în cadrul acestui bloc. În ședință au fost 71 de persoane, 30 de membri ai Consiliului susțin implicarea PLDM -ului în cadrul blocului  ACUM păstrându-și persoana juridică, iar alte 40 au accepta oferta de a merge în cadrul blocului acum, indiferent dacă este vorba despre păstrarea persoanei juridice”, a precizat Ion Terguță.

Din blocul electoral ACUM face  parte Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău