Plantare de puieți în memoria eroilor din cele două războaie mondiale. Eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

  • 18 Aprilie 2018 20:15
Plantare de puieți în memoria eroilor din cele două războaie mondiale. Eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

Angajații ai Instituției Prefectului Județului Sălaj și elevi ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au plantat, miercuri, 18 aprilie, pe muntele Meseș, circa 600 de puieți de stejar roșu, în cadrul unei acțiuni cu simbolistica „Eroii căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial”, din calendarul evenimentelor ce marchează, în Sălaj, Centenarul Marii Uniri.

„Pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Zalău, prin Ocolul Silvic Stejarul, pe Meseș, în zona Treznea, plantăm puieți de stejar roșu, fiecare copac simbolizând un erou căzut pe câmpul de luptă, în cele două conflagrații mondiale.

Astăzi, angajați ai instituției și elevi de liceu au plantat circa 600 de puieți. În total, vor fi plantați circa 5.000 de puieți, în forma cifrei 1, simbolizând Primul Război Mondial, respectiv a cifrei 2, de la Al Doilea Război Mondial”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Sălaj, Florin Florian.

Potrivit acestuia, acțiunea de plantare de puieți de stejar roșu va continua pe parcursul săptămânii în curs, cu participarea unor elevi ai școlilor din municipiu, salariați ai instituțiilor publice precum și alți voluntari, fiecare puiet simbolizând un erou căzut pe câmpurile de luptă.

„În cursul anului Centenar 2018, acest proiect va fi transferat tinerei generații, care îl va întreține și dezvolta în viitor, în semn de respect față de istorie, înaintași și mediul înconjurător”, a adăugat prefectul Sălajului.

Proiectul a fost inițiat de Instituția Prefectului și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Zalău, Ocolul Silvic Stejarul, Direcția Silvică Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Sălaj. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău