PL strânge semnături sub o declarație de Unire a Republicii Moldova cu România

  • 23 Septembrie 2018 14:14
PL strânge semnături sub o declarație de Unire a Republicii Moldova cu România

Partidul Liberal a lansat, duminică, 23 septembrie, campania: ”În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă ROMÂNIA”

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a amintit că Parlamentul de la Chișinău a respins o inițiativă  de declarare a Anului 2018 – ANUL UNIRII și de aprobare a unei Declarații de Unire.

„De 27 de ani ne batem care spre vest, care spre răsărit. E plin acest pământ nu doar de durere și de  dorință de libertate, dar plin și de trădători de neam, de-alde Dodon și campania lui care vor să ne ducă sub cizma rusească. Acei care se gândesc la miliarde blochează acest curs firesc de unire. La 100 de ani de la Unirea Basarabiei, în loc ca pe acest pământ să fie cea mai frumoasă sărbătoare pentru că de aici s-a dat startul Unirii, guvernarea s-a ascuns în tufari, guvernarea se gândește la miliarde, la federalizare… Mai mare rușine n-a fost pe acest pământ decât rușinea anului 2018, din cauza guvernării Partidului Democrat. N-au vrut să accepte nici măcar proiectul nostru de declararea a anului 2018 Anul Unirii. Au respins declarația de Unire și au mers la București unde au vorbit despre foaie-verde-lobodă numai nu de curajul, demnitatea celor care au înfăptuit Unirea. Iată de ce ne-am adunat ca să mergem prin satele noastre, pe la cetățenii noștri care doresc această unire. Sunt foarte mulți, dar din cauza primarilor, pediști, socialiști, moldoveniști, n-au avut posibilitatea să semneze declarații de Unire. În acest an, Anul Centenarului, trebuie să spune lumii că pe acest pământ sunt români, urmași ai celor care au înfăptuit Unirea la 1918 ”, spune Mihai Gimpu.

PL strânge semnături sub o declarație de Unire a Republicii Moldova cu România

Evenimentul unionist a avut loc în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. De asemenea, în acest scop este organizat un marș automobilistic în toate localitățile din republică.

Partidul Liberal îi îndeamnă pe cei care împărtășește acest ideal național să semneze pentru Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă România și la sediul central al Partidului Liberal de pe str. N. Iorga 15, precum și în centrele raionale, la sediile filialelor PL din republică, în fiecare zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău