PD acuză PSRM și blocul ACUM de încălcarea legislației electorale și anunță că va sesiza instituțiile responsabile

  • 07 Decembrie 2018 09:28
PD acuză PSRM și blocul ACUM de încălcarea legislației electorale și anunță că va sesiza instituțiile responsabile

Partidul Democrat din Moldova (PDM) constată apariția, în ajunul campaniei electorale, a mai multor derapaje în ceea ce privește încălcarea de către unele partide și organizații civice a dispozițiilor Legii privind partidele politice, ale Codului electoral și Codului audiovizualului, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Astfel, PDM acuză Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Partidul Politic Platforma Demnitate și adevăr (PPPDA) de faptul că fac agitație electorală și au desemnat candidații încălcând termenele prevăzute în legislația electorală pentru acest lucru. 

„PAS și PPDA continuă să calce în picioare legislația prin efectuarea de deplasări în străinătate finanțate din surse externe, după modelul ilegalităților grave din scandalosul caz Open Dialog, aflat în anchetă națională și internațională, cu implicarea celor două partide menționate”, mai susțin reprezentanții PDM. 

De asemenea, potrivit comunicatului, mai multe organizații s-ar implica în campanii ilegale de susținere a unor potențiali concurenți electorali, iar postul Jurnal TV ar prezenta știri false. 

Astfel, PDM susține că va „monitoriza modul în care se desfășoară procesul pre-electoral și electoral, va analiza fiecare încălcare a legii și o va prezenta instituțiilor abilitate, dar și partenerilor externi interesați de alegerile care urmează să aibă loc în Republica Moldova”. 

Menționăm că, deocamdată, partidele vizate în comunicat, precum și postul Jurnal TV nu a reacționat la aceste acuzații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău