Pavel Filip a cerut demisia șefilor Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal de la Leușeni

  • 01 August 2018 16:43
Pavel Filip a cerut demisia șefilor Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal de la Leușeni

Premierul Pavel Filip a solicitat demisia șefilor  Poliției de frontieră Leușeni și a șefului Serviciului  Vamal de la Postul Leușeni. Potrivit premierului, în urma inspecțiilor și a discuțiilor cu persoanelor care treceau frontiera a descoperit mai multe nereguli.

Pavel Filip acuză vameșii că ar lua mită, afirmând că autocarele și microbuzele care merg în Italia, Franța sau Germania trec ușor vama, fără a fi supuse verificărilor, fiindcă achită „de la 30 la 100 de euro”, iar șoferilor de la autocarele cu turiști li s-ar cere câte 15 euro.

Totodată acesta este nemulțumit că oamenii din autocare și microbuze sunt dați jos pentru a li se verifica actele, iar bagajele le sunt scoase afară.

Cantina de la vamă este ca pe timpurile sovietice: căldură, ventilator, muște. Le-am cerut să verifice pasagerii fără să-i scoată noaptea pe oameni din autocare ai scoate afară(...) Autocarele care au remorcă trec și nu le verifică nimeni, pentru că taxa este de la 30 la 100 de euro. Dar autocarele cu turiști trec doar dacă plătesc șoferii 15 euro. Nu cred că oamenii merită așa tratament. Eu nu o să mai umblu pe la WC-ul de la vamă să văd dacă se mai încasează plata acolo”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău