Pauză de cafea | Scurtmetrajul "Plus Minus Unu"- un film despre capacitatea omului de a rezista presiunii unui sistem

  • 02 Octombrie 2018 14:53

Scurtmetrajul "Plus Minus Unu" este un film despre problemele din sistemul de sănătate, - corupție și neglijență, - dar și despre capacitatea de a rămâne om sub presiunile unui sistem care nu favorizează întotdeauna umanul din noi. Ce i-a motivat pe autori să abordeze acest subiect relatează azi la “Pauza de cafea” Victoria Coroban, în cadrul discuției sale cu regizorul Ion Borș, actorul Felix Podborski și producătorul executiv Felicia Plamadeală.

Participanții la emisiune au ținut să menționeze că acest film nu este neapărat o critică a sistemului de sănătate în Republica Moldova, așa cum ar putea să pară la prima vedere. Mai degrabă, spun ei, este o stare de lucruri care caracterizează întreaga societate.

“Am dorit să transmitem ideea că e important să nu ajungem să ne urâm unii pe alții, ci să ne coalizăm împotriva sistemului care ne impune să procedăm într-un fel sau altul, mai ales în situații când omul nu are de ales, când e vorba de viață și moarte”, a menționat regizorul Ion Borș.

Participanții la emisiunea au ținut să remarce faptul că ceea ce i-a unit în cadrul acestui proiect este entuziasmul.

Ediția de azi a emisiunii “Pauză de cafea”, prezentată de Victoria Coroban o puteți audia aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău