Pauza de cafea | Copiii din familiile vulnerabile și cei cu cerințe educaționale speciale sunt ajutați să se integreze în școli și în comunități

  • 18 Octombrie 2018 11:19
0%
00:00:00
00:00:00

Dacă în viața unui copil, ar exista măcar un adult care crede în el și îi oferă sprijin și căldură, acel copil ar avea șanse să reușească, să devină la rândul său un adult autonom și integrat social.

În Moldova sunt mulți copii care, din diverse motive, nu pot primi sprijin din partea familiei.

Simpla existență a unor servicii sociale nu poate rezolva problemele acestor copii, pentru că ei nu au nevoie de instituții, ci de oameni cărora să le pese de ei, de oameni care cred în ei.

Asociația Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie “PRODOCS” ajută copiii din familiile vulnerabile și cei cu cerințe educaționale speciale să se integreze în școli și în comunități, oferind sprijin pedagogilor care lucrează cu ei și întregii comunități școlare.

Despre reușitele și provocările acestor copii și pedagogi povestim la Pauza de cafea cu Cristina Coroban, coordonatoare de proiect în cadrul Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie CCAF Prodocs, Svetlana Bălan, manager al Centrul De Reabilitare Și Integrare Anenii Noi și Angela Harcenco, pedagog de suport școlar, formatoare și învățătoare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău