Partidul Democrația Acasă depune la CEC actele în vederea înregistrării pentru circumscripția națională

  • 21 Ianuarie 2019 11:00
Partidul Democrația Acasă depune la CEC actele în vederea înregistrării pentru circumscripția națională

Partidul Democrația Acasă va depune astăzi, 21 ianuarie, la Comisia Electorală Centrală actele în vederea înregistrării formațiunii în calitate de concurent electoral în circumscripția națională pentru alegerile din 24 februarie.

Pe lista națională sunt incluși 40 de candidați, au anunțat reprezentanții Partidului într-o conferință de presă. Ei au precizând că formațiunea va avea candidați în doar patru circumscripții uninominale la Ungheni, Ialoveni, Călărași și Căușeni.

Partidul Democrația Acasă participă la alegerile din 24 februarie cu membri ai Blocului Unității Naționale, dar și cu activiști civici. Candidații au fost selectați în baza a câtorva criterii: să fie unioniști, să nu fi deținut anterior funcții de ministru sau deputat și să aibă integritate morală, au anunțat reprezentanții formațiunii.

Ei au mai declarat că există riscul ca pentru prima dată după independența R. Moldova, unioniștii să nu fie reprezentați în Parlament. Potrivit membrilor formațiunii „Democrația Acasă” este necesară o voce unionistă în legislativul de la Chișinău pentru a vota unirea.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău