Participanții la Inițiativa celor Trei Mări înființează rețeaua Camerelor de Comerț 3SI, pentru conectarea comunităților de afaceri

  • 18 Septembrie 2018 12:21
Participanții la Inițiativa celor Trei Mări înființează rețeaua Camerelor de Comerț 3SI, pentru conectarea comunităților de afaceri

Reprezentanții Camerelor naționale de Comerț din cele șapte țări participante la Inițiativa celor Trei Mări (3SI) - Bulgaria, Croația, Ungaria, Lituania, Polonia, România și Slovenia - s-au întâlnit luni la București, cu ocazia primei ediții a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, și au decis crearea rețelei Camerelor de Comerț 3SI, pentru sprijinirea activităților Forumului de Afaceri și conectarea comunităților de afaceri din regiune.

Rețeaua va promova implementarea proiectelor prioritare de interconectivitate în zona Mării Baltice, Mării Adriatice și a Mării Negre, în special în domeniul digital, al transporturilor și al energiei. Proiectele pot fi cele existente sau altele noi, prin atragerea de noi oportunități de afaceri, inclusiv investiții.

Obiectivul rețelei este de a coopera cu statul gazdă în organizarea anuală a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, în marja summitului 3SI, și de a acționa în concordanță cu obiectivele generale stabilite la reuniune.

Rețeaua va implementa și va promova obiectivele economice 3SI, în linie cu politicile UE, în cooperare cu Asociația Camerelor Europene de Comerț și alte organizații UE care sprijină mediul de afaceri.

Va fi acordată o atenție sporită zonelor cu potențial ridicat, cum ar fi IMM-urile, tinerii antreprenori, start-upuri și incubatoarele de afaceri, prin facilitarea schimbului de know-how în rândul participanților.

Membri rețelei vor acționa împreună pentru obținerea sprijinului financiar din partea UE și a altor organizații financiare pentru proiectele comune.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău