Parlamentul României va acorda distincțiile "România Centenară" și "100 de ani de recunoștință"

  • 03 Octombrie 2018 19:49
Parlamentul României va acorda distincțiile

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat, în ședința de miercuri, modelele distincțiilor "România Centenară" și "100 de ani de recunoștință", pe care le va acorda Parlamentul, prin hotărâre, potrivit Legii 91/2018 privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri, scrie Agerpres.

„Medalia parlamentară 'România Centenară', distincție parlamentară, se va oferi parlamentelor sau altor instituții ale statelor care au sprijinit eforturile de realizare a statului național unitar român modern și parlamentelor sau altor instituții ale statelor partenere care au sprijinit și susțin eforturile României de integrare euroatlantică. Distincția parlamentară '100 de ani de recunoștință' se va conferi parlamentelor sau altor instituții militare ori civile ale statelor care au sprijinit România în Războiul pentru Întregirea Neamului. Sumele necesare confecționării însemnelor, casetelor, brevetelor și etuiurilor necesare conferirii acestora, precum și sumele necesare organizării ceremoniei de acordare a Medaliei parlamentare 'România Centenară' se vor asigura din bugetul Camerei Deputaților și Senatului", se arată într-un memorandum aprobat miercuri în ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Potrivit documentului aprobat, descrierea medaliei și a distincției, procedurile de înaintare a propunerilor, criteriile de acordare, precum și cazurile de retragere a acestora se vor aproba, prin hotărâre, de către Guvern, în temeiurile prevăzute de lege. Retragerea acestor distincții este posibilă numai în cazul încălcării suveranității, independenței și caracterului unitar al statului român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău