Paris | Incendiu violent cu peste 20 de răniți și cinci copii în stare gravă

  • 20 August 2018 08:30
Paris | Incendiu violent cu peste 20 de răniți și cinci copii în stare gravă

Un incendiu foarte violent a izbucnit duminică după-amiază în cartierul Landy din Aubervilliers, în apropierea Parisului. 22 de persoane au fost rănite, dintre care cinci sunt copii care se află în stare gravă, potrivit Europe1.

Șapte persoane, între care cinci copii, sunt în stare „de urgență absolută”, suferind arsuri grave. Una dintre aceste persoane, o femeie, se zbate între viață și moarte.

O altă femeie a suferit o criză cardiacă, dar a putut fi salvată.

Alte 15 persoane, dintre care 10 polițiști, au suferit răni ușoare.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 19:00 (17.00 GMT) într-o imobil vechi, cu două etaje, din vecinătatea Primăriei din Aubervilliers, în departamentul Seine-Saint-Denis. Nu mai puțin de 100 de pompieri au venit la intervenție.

În jur de 20 de persoane au putut fi salvate din flăcări. Locatarii au ieșit pe ferestre, iar unii s-au refugiat pe acoperiș. Zece polițiști, care au sosit la fața locului înaintea pompierilor, au fost intoxicați cu fum în timp ce încercau să salveze oamenii.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore. Cauzele lui rămân deocamdată un mister, dar la fața locului au venit specialiștii și s-a deschis o anchetă.

Culmea este că în urmă cu mai puțin de o lună, la 26 iulie, o mamă și cei trei copii ai ei au murit după ce apartamentul lor a ars. Focul fusese pus de un copil de 10 ani, care este învinovățit de incendiere voluntară care a dus la omucidere. Pentru că este prea mic nu poate fi tras la răspundere penal, dar s-a luat măsura îndepărtării sale din respectivul cartier.

Sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău