Panoul diasporei „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost furat din parcul Ștefan cel Mare

  • 11 August 2018 14:19
Panoul diasporei „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost furat din parcul Ștefan cel Mare

Panoul diasporei moldovene pe care  scrie „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost furat în noaptea de 10 spre 11 august din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. În preajma Parlamentului, unde echipajele de poliție sunt prezente mereu, nimeni nu a intervenit, anunță membrii comunității „Occupy Guguță” pe Facebook.

Banner-ul a fost instalat în fața fostei cafenele Guguță din parcul central al Chișinăului, după ce autoritățile au ordonat scoaterea acestuia, acum două săptămâni, de pe strada Ismail din Capitală.

„Panoul diasporei/comunitatii FreeMoldova din Londra inaugurat aseară la OccupyGuguță a fost furat in noaptea de vineri spre sâmbătă.

Dar, noi vom instala altul.

Acuș vine poliția”, scrie pe Facebook,

Panoul cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost instalat acum două săptămâni pe strada Ismail din capitală de diaspora de la Londra, comunitatea „FreeMoldova”. În mai puțin de 24 de ore însă, acesta a fost dezinstalat la cererea autorităților. Drept răspuns, la 10 august, membrii protestului permanent „Occupy Guguță” au decis să îl instaleze chiar în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, menționează ZdG.md

La câteva ore după instalarea panoului în Grădina Publică, poliția a venit ca să anunțe că acesta ar fi fost întins ilegali între copacii din parc, însă nu a întrepris nimic.

Potrivit autorilor mesajului, scopul panoului este sensibilizarea forțelor de ordine, astfel încât pe 26 august, atunci când este anunțat un protest de amploare la Chișinău, să treacă de partea poporului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău